Pe termen lung, livrările ar putea fi mai mici cu 2,3%, la nivelul întregului an. Anterior acestei epidemii, analiștii arătau că se așteaptă la o creștere a pieței de telefoane, însă dată fiind situația, a fost nevoie de o reevaluare.

Principala problemă pentru producători este, în acest moment, faptul că lanțurile de producție sunt întrerupte din cauza sistării activității la fabricile aflate în cele mai afectate zone, iar activitatea normală s-ar putea relua abia în Q3 din 2020. Dacă ar fi să ne referim în mod special la piața de smartphone-uri din China, evaluările arată o scădere de 40% doar în intervalul ianuarie-martie.

Diminuarea producției de componente, închiderea fabricilor, instituirea carantinei, logistica afectată și restricțiile de călătorie, toate sunt obstacole majore în realizarea unor noi dispozitive și în livrarea lor pe piețele internaționale, arată GSM Arena. 

Climatul general este așteptat să se stabilizeze odată cu ultima jumătate a anului, pe măsură ce focarele vor fi eliminate, la timp pentru continuarea planurilor de extindere 5G. Pentru 2021, prognoza este de creștere în această zonă, cu un procent aproximativ de 6%, determinat mai ales de cererea pentru device-urile 5G.