Nu cu multa vreme in urma Apple a spus ca lucreaza la un model de telefon care poate fi deblocat cu amprenta degetului, iar Samsung afirma ca va dezvolta un sistem de deblocare cu ajutorul irisului. Ei, bine, o alta firma tocmai a lansat aplicatia care permite deblocarea telefonului cu urechea stiut fiind faptul ca "amprenta" urechii este unica.

Descartes Biometrics, o companie americana, sustine ca aplicatia care cere autentificare biometrica are suficiente elemente care sa asigure securitatea telefonului. Aplicatia analizeaza nu doar "amprenta" urechii, ci si unghiul pe care telefonul il face cu suprafata fetelei utilizatorului.

Exista, insa, si riscul ca telefonul care se poate debloca cu date biometrice sa poate fi "spart". Studiile arata ca un telefon care poate fi deblocat cu amprenta degetului poate sa fie "inselat" intr-un caz din 10.000 de incercari. Telefoanele care au nevoie de iris sunt mai sigure, se poate inregistra un singur caz de "spargere" la 2,25 de trilioane de incercari.