Google sustine ca acest sistem este cel mai avansat mod de cautare vocala de pana acum. Voice Search este disponibil pentru iOS, anumite dispozitive Android si pe browserele Chrome, scrie Daily Mail.

Sistemul de comanda vocala va intelege contextul discutiei si chiar va tine minte ce intrebari au fost rostite anterior sau intrebari pe teme similare.

De exemplu, daca utilizatorul intreaba: “Cum este vremea in Birmingham?” poate sa intrebe apoi: “Cum pot sa ajung acolo?”, fara sa fie nevoit sa mai spuna o data numele orasului.

 

 

Voice Search va oferi si informatii legate de transport, conditiile de trafic, dar poate fi folosit si pentru ca utilizatorul sa-si aduca aminte anumite lucruri. De exemplu, cand merge la magazin, va fi anuntat ca trebuie sa cumpere un anumit produs, fara sa mai aiba astfel nevoie de o lista de cumparaturi.

Mai mult, acest sistem va putea inlocui cunoscutul Shazam, informand utilizatorul ce melodie este cea cantata la radio. Utilizatorul va putea chiar sa cumpere imediat respectiva melodie, prin accesul la magazinul Google Play.

Potrivit Google, sistemul acesta de cautare este mai rapid ca rivalul Siri si ofera mai multe detalii fata de inventia Apple.

Voice Search se bazeaza pe tehnologia folosita de Google pentru cautarea clasica, scrisa. Acum insa oricine poate cauta raspunsul la intrebari mai complexe, nu doar cuvinte cheie, ca in trecut.

Astfel, daca cineva va intreba despre artistii impresionisti, va primi o lista a acestora, dar si informatii despre miscarea impresionista si va putea vedea diferite picturi din aceasta categorie.