Laudat de multi si hulit de altii. Asa se prezinta acum noul iOS 8. Pentru cei care nu sunt multumiti de noul sistem de operare pentru iPhone sau iPad, exista posibilitatea de a face downgrade. Doar pentru putin timp insa, pentru ca Apple va renunta in curand la semnatura digitala a iOS 7.1.2, ceea ce va duce la imposibiltatea de a reveni la sistemul de operare anterior. Nu stim data la care se va intampla asta, dar nu ar trebui sa tina mai mult de 1-2 saptamani.

Inainte de a trece la downgrade-ul propriu-zis, poti verifica aici daca firmware-ul inca mai e semnat digital de Apple. Versiunile unde apare butonul verde “Yes” sunt inca eligibile. Urmatorul pas e sa te asiguri ca ai un backup valabil, facut in momentul in care foloseai iOS 7. Atentie! Daca simti ca pasii de mai jos iti depasesc competentele tehnice, mai bine renunta sa faci downgrade de la iOS 8 la iOS 7.

In caz contrar, mai ai nevoie de o copie a celui mai recent firmware iOS 7.1.2. E posibil sa existe pe calculatorul tau, daca ai folosit iTunes pentru backup. Verifica sa aiba terminatia “ipsw”. Daca nu vrei sa iti bati capul cu cautarile, o poti descarca de aici sau de aici. Atentie la varianta specifica modelului tau!

In continuare, opreste functia “Find my iPhone” (Setari – iCloud – Find My iPhone). Conecteaza-ti device-ul la calculator si deschide iTunes. Apasa pe “Sumar” (“Summary”) si apoi, in timp ce tii apasata tasta Shift (sau Option pentru Mac), apasa “Restore”. Selecteaza fisierul iOS 7.1.2 IPSW si asteapta sa se termine procesul de restaurare. Ca sa iti aduci inapoi aplicatiile si datele, restaureaza apoi ultimul backup pe care il aveai facut pe iOS 7.

Device-urile compatibile sunt iPhone de la generatia  4S in sus, iPad2, 3, 4, Air, mini, mini Retina si iPod touch 5. Daca metoda de mai sus nu da rezultate, poti incerca o solutie alternativa, propusa de baietii de la MacWorld.