Facebook ar purta tratative cu Apple, pentru realizarea aplicatiei Home pentru iPhone. Directorul de produs al Apple, Adam Mosseri, a declarat, intr-un interviu pentru Bloomberg West, ca poarta discutii atat cu compania Apple, cat si cu Microsoft. Telefoanele cu Android reprezinta 70%, in timp ce iPhone-urile au o cota de 21%.

Purtatorii de cuvant ai companiilor implicate au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Facebook Home schimba total smartphone-ul, transformandu-l intr-unul dedicat Facebook. "Nu construim un telefon, si nu construim un sistem de operare, dar facem mai mult decat o aplicatie", a declarat fondatorul retelei sociale, Mark Zuckerberg, la lansare.

Ecranul principal al telefonul se transforma intr-un asa-numit Cover Feed, o versiune de telefonul a News Feedului. Mesageria este mult imbunatatita datora acelor "Chat Heads". Aplicatia te ajuta sa urmaresti mai usor notificarile, iar gesturile de utilizare sunt naturale.

Facebook Home preia controlul telefonului inca de la deblocarea acestuia, dupa ce este instalata. Ea reuneste mai multe aplicatii ale retelei sociale care iti permit sa tii legatura cu prietenii mai usor. Facebook Home merge pe aceeasi linie pe care se centreaza Facebook, cu interfete cu imagini mari.