Facebook Home se apropie de 1 milion de downloaduri si in ciuda ratingului destul de mic, nota 2,2 din 5 in Google Play, pare sa isi atinga scopul. Oficialii retelei de socializare sustin ca persoanele care descarca aceasta aplicatie petrec cu 25% mai mult timp pe Facebook. De asemenea, ar fi crescut numarul de comentarii zilnice si de like-uri tot cu 25%, iar Chat Heads, acele poze rotunde cu capetele prietenilor, ar fi crescut traficul pe Facebook Chat cu 7% si mesajele trimise prin serviciu cu 10%, scrie techcrunch.

Partea proasta este ca aplicatia preia controlul telefonului, iar utilizatorul isi pierde toate setarile de personalizare pe care le-a facut.

Zilele acestea, varianta de Android a aplicatie a fost updatata. In principiu s-au rezolvat cateva buguri, insa compania spune ca pregateste noi feature-uri pentru Facebook Home. Teoretic, ar trebui sa vedem, in urmatoarele luni:

  • Dash Bar. Pentru a impulsiona conversatiile, Facebook va adauga la Home, intr-un loc usor accesibil, lista de prieteni. Cu Dash Bar, vei vedea mai simplu care dintre prietenii tai sunt online si iti va fi mai simplu sa iei legatura cu ei.
  • Dock. Utilizatorii de Android au spus ca le placea caseta de jos de pe ecranul telefonui unde stau fixe aplicatiile favorite. Home a renuntat la aceasta, insa in versiunile viitoare ale aplicatiei, ea va fi readusa.
  • NUX (new user experience). Facebook va oferi o experienta mai buna utilizatorului. Cand utilizatorii vor instala prima data Facebook Home, ei vor vedea un tutorial amanuntit in care li se va explica modul in care pot folosi gesturile in mod optim. Vor aparea cerculete albastre la prima experienta cu Facebook Home, care sa explice ce face un buton sau un gest. Masura aceasta este menita sa ajute si sa incurajeze cat mai multi oameni sa foloseasca aplicatia.