In septembrie 2016, Google a oprit lucrul la Proiectul Ara (foto), care ar fi trebuit sa fie un smartphone modular cu specificatii deosebite.

Google a renuntat la proiect inainte de crearea unui prototip, insa ideea pare sa le fi placut celor de la Facebook.

Compania a cerut recent un brevet pentru realizarea unui gadget modular, care va include un GPS, o boxa si un microfon, care vor fi atasate la un telefon mobil, scrie Phone Arena.

Proiectul va fi dezvoltat de o divizie mai putin cunoscuta a Facebook, Building 8, unde au fost angajati deja mai multe persoane care au conceput Proiectul Ara.

Chiar daca proiectul este cu adevarat futurist si surprinzator, expertii avertizeaza ca vor trece mai multi ani pana cand un asemenea gadget va fi realizat, mai ales ca Facebook nu are experienta cu productia de hardware.

Telefoanele modulare sunt o idee primita cu entuziasm de foarte multe persoane. In loc sa fie nevoiti sa schimbe tot telefonul, utilizatorii unui gadget de acest fel pot schimba doar o anumita componenta a lui.

In acest fel se face economie de bani, dar este bine si pentru mediu, fiindca nu mai sunt produse asa multe deseuri electronice.