Toți producătorii și-au asumat deja această misiune, mai puțin unul - Apple.

Potrivit unei analize Bloomberg, Apple nu are în plan lansarea unui telefon 5G până în anul 2020: „Așa cum s-a întâmplat și cu 3G sau 4G, Apple va aștepta cel puțin un an până când va accesa această tehnologie”, notează publicația americană.

Americanii de la Business Insider au publicat și o fotografie care reprezintă motivul principal pentru care Apple refuză să facă această mutare, și anume modelul Moto Z3 de la Motorola.

Acest model a fost numit primul telefon din lume compatibil cu tehnologia 5G printr-un accesoriu special (MotoMods). În ciuda acestei noi tehnologii telefonul nu reprezintă un succes, tocmai din cauza designului.

Pentru că viteza 5G solicită foarte mult bateria telefonului, este nevoie de un acumulator mai puternic, ceea ce face ca orice dispozitiv să fie mai mare și mai greoi.

Iar una dintre marile obsesii pe care Apple le-a avut încă de la început a fost păstrarea designului cât mai fiabil cu putință.

Apple preferă dispozitivele subțiri și ușoare care să respecte linia de design a companiei, compania americană fiind în stare chiar să facă mari compromisuri pe anumite dispozitive pentru a păstra această direcție.

2019 va fi anul 5G, însă cel mai probabil al experimentelor 5G. 2020 ar putea fi o altă poveste, în care marii producători vor găsi soluțiile tehnologice cele mai potrivite pentru a dezvolta produse compatibile cu această nouă direcție.