Scurtul filmuleț confirmă forma pătrată a modulului pentru camera foto, dar și faptul că noul vârf de gamă va pune accentul pe înregistrările video. 

Ideea este susținută și de experții de la XDA-Developers, care au analizat softul aplicației pentru camera foto, scrie Phone Arena. Ei au descifrat liniile de cod și au descoperit posibile funcții inedite care ar putea fi disponibile la noul model.

Astfel, am putea vedea o nouă funcție, numită Mod Subacvatic, care va premite filmarea sub apă. ÎNREGISTRAREA subacvatică se va face prin apăsarea butonului de volum: apăsare în sus pentru poză și apăsare în jos pentru filmare.

O altă funcție deosebită a telefonului va fi AI Zoom. Cu această funcție activată, telefonul va ajusta automat nivelul de zoom necesar, în funcție de distanța și de poziția obiectului filmat.

Mate 20 Pro va avea și funcția AI Cinema, prin care utilizatorul poate aplica diferite filtre pe imagini, în timp ce filmează.

Și mai apreciată va fi probabil funcția Video Bokeh, prin care fundalul va fi blurat automat și aplicate diferite umbre artificiale, pentru a da iluzia de luminozitate.

Rămâne de văzut dacă toate acest noi funcții deosebite se vor regăsi pe noul Mate 20 Pro, care va fi lansat în curând.