Galaxy S IV, unul dintre cele mai asteptate smartphone-uri in 2013, ar putea fi lansat in urmatoarele luni. Cele mai multe zvonuri sunt despre un telefon extrem de subtire, tastatura laser si un ecran flexibil si extrem de rezistent.

Scott Webster de la CNET a analizat cele mai probabil caracteristici pe care noul telefon Samsung ar trebui sa le aiba din punctul de vedere al fanilor seriei Galaxy.

Android 4.3

Galaxy S IV este de asteptat sa aiba Android 4.1.2 Jelly Bean sau Android 4.2. Google a anuntat recent Android 4.2.1 pentru LG Nexus 4 si Nexus 10.

Daca lansarea va avea loc dupa conferinta Google I/O din luna mai, viitorul smartphone Samsung ar putea avea chiar si Android 4.3. O alternativa ar putea fi si Tizen, proiect demarat de sub-coreeni anul trecut.

Design premium

Fanii seriei Galaxy S isi doresc un design care sa surprinda. Este cunoscut faptul ca  Samsung era cunoscut pentru telefoane ieftine din plastic, in comparatie cu alti producatori.

Este de asteptat ca noul model sa fie mai subtire si usor. Galaxy S IV nu ar trebui sa aiba o carcasa din metal sau material ceramic.

Ecran de 5 inch

Trendul smartphone-urilor in 2013 este de a avea display-uri mari de 5 inch si rezolutii 1080p HD. Pentru Samsung nu ar fi o problema sa mareasca ecranul cu 0,2 inch.

Esista zvonuri si despre un display flexibil sau extrem de rezistent. Desi Samsung a prezentat la CES un prototip de ecran flexibil, aceasta caracteristica ar putea veni peste un an sau mai mult.

Procesor quad-core

Galaxy S IV este de asteptat sa aiba un chip Exynos, insa ar putea fi si Qualcomm, avand in vedere parteneriatul de lunga durata dintre cele doua companii. Procesorul ar putea fi ceva mai rapid, cu o frecventa de 1,8 sau 2 GHz.

Noul model ar putea avea chiar un procesor cu 8 nuclee, precum Exynos 5 Octa, prezentat de producatorul sud-coreean la CES 2013.

O camera mai buna

Utilizatorii de smartphone-uri incep sa inteleaga ca un numar mai mare de megapixeli nu inseamna si fotografii mai bune. Camera ar trebui sa aiba HDR (high dynamic range) pentru obtinerea unor imagini cu o calitate mai buna. Fotografiile mai bune la lumina slaba, fara setari ISO, ar fi o alta imbunatatire utila.

Camera frontala ar trebui sa aiba un unghi mai larg de vzualizare.

Alte caracteristici pe care ar trebui sa le aiba Galaxy S IV in viziunea lui Scott Webster sunt: spatiu de stocare de 32 sau 64 GB, conectivitate LTE si mai multe facilitati NFC (near field communications).

Sursa: CNET