George Buhnici, corespondentul PRO TV la Barcelona:

"In cautarea "celui mai" am ajuns in standul chinezilor de la Gionëe ca sa il vedem pe acest Elife S5.5. 5,5 milimetri grosime, de aici vine numele. Este cel mai subtire super-smartphone de pe planeta."

Gionee S5.5

Cel mai subtire telefon are un procesor cu opt nuclee si un display FullHD. Nici Apple si nici Samsung nu au reusit sa faca asta pana acum.

Un alt producator e Smalt si are in portofoliu zeci de modele.

Insa, LePhone are smartphone-uri... familiare, pentru toate buzunarele. Doar de doua zile a fost nevoie ca sa copieze si sa imbunatateasca S5, de la Samsung.

Clona S6

"Vai, dar asta e frumos, asta e frumos. Este, dupa ce ca in un pas inaintea lui Samsung, au ajuns la S6, au prevazut si structura asta de piele din spate care pare foarte interesanta, dar pe roz, este pentru "le domnisoare"",  a declarat Tudor Badica, de la lab501.ro.

Tot chinezii au copiat un ceas, si el proaspat lansat la acelasi targ, si il vand la un pret de cinci ori mai mic decat originalul.

Clona Galaxy Gear

Asa arata o clona de Galaxy Gear, este un ceas destul de bine facut, cu carcasa din aluminiu si are acelasi tip de ecran cu aceleasi gesturi, aceleasi functii, un microfon si un difuzor.

Daca se straduiesc, cei din China pot crea urmatorul Vertu, chiar la fel de reusit.

Pentru multi utilizatori nu conteaza atat de mult grosimea, cat imaginea, ce reprezinta acest telefon. Asa arata un telefon Aston Martin, produs tot de o companie chinezeasca, sub licenta.

Clona Vertu, Aston Martin Racing

Este imbracat in piele cusuta, foloseste foarte mult inox si este destul de greu in mana. E un dispozitiv de buna calitate, care vine cu un pret mai mic decat al marcilor mai cunoscute, cum sunt cei de la Vertu.

Clona Vertu, Aston Martin Racing

Pentru cei care vor ceva cu adevarat de impact, chinezii mai au un telefon sub sigla Aston Martin Racing, cu un design special, imbracat in piele. Greutatea sa este de aproximativ jumatate de kilogram iar cei de la stand spun ca are si aur de 24 de carate.

Cu licenta sau nu, aceste telefoane Aston Martin sunt cele mai scumpe telefoane chinezesti.