Forbes / Noua generatie a celui mai vandut telefon al celor de la Samsung a venit - Galaxy S6 a fost lansat la Barcelona si a venit alaturi de 'verisorul' sau, Galaxy S6 Edge. Dupa luni de speculatii, Samsung le-a prezentat. De aici apare insa si dilema - pe care il vor alege utilizatorii?

Desi nu a fost anuntat deocamdata niciun pret, cei de la SamMobile au dezvaluit ca pretul de pornire va fi de 699 de euro pentru Galaxy S6 si 849 de euro pentru Galaxy S6 Edge, versiunile de 32GB. Versiunea de 64GB va costa 799 de euro si cea de 128GB va costa 899 de euro pentru Galaxy S6. Pentru versiunea de 64GB a lui Galaxy S6 Edge doritorii vor plati 949 de euro, iar pentru cea de 128GB vor trebui sa plateasca 1049 de euro!

In ceea ce priveste ecranul, nu exista nicio diferenta - 5.1 inch, rezolutie 2560 x 1440, Super AMOLED. Totul tine de design: vrei un smartphone cu aspect normal, sau unul iesit din comun, care sa arate cool. Samsung Galaxy S6 Edge mai are un avantaj dat de ecran: nu exista bezel in dreapta si in stanga, fapt care ii confera un aspect elegant.

Ecranul prelungit pe laterale aduce si cateva functionalitati in plus, in cazul lui Edge. Acestea ar fi "Information Stream", "Night clock", "Edge Lighting" si "People Edge". Primele dintre ele au exista si pe Note Edge, si fac exact cele spune numele: afiseaza informatii sau timpul pe laterale. Functia People iti arata contactele cele mai folosite, iar Edge Lighting leaga respectivele contacte de o culoare care se afiseaza atunci cand telefonul este tinut cu fata in jos.

Poate ca aceste 4 functionalitati nu reprezinta un progres important, in acest moment, dar Samsung le permite celor care fac aplicatii sa profite de ecranul curbat, asadar ne asteptam sa vedem lucruri interesante in viitor.

VEZI MULTE IMAGINI CU CELE 2 TELEFOANE IN GALERIA FOTO

Cei care isi doresc noul Edge, trebuie sa se mai gandeasca la cateva lucruri. Intai de toate, trebuie sa testeze cat de expuse sunt lateralele ecranului la tastarea involuntara. Apoi, cum afecteaza acest tip de ecran durabilitatea telefonului, si cata protectie pot oferi husele.

Una peste alta, ambele telefoane ofera ecrane de calitate, Samsung avand, se spune in industrie, cele mai noi tehnologii la acest capitol.

Durabilitatea este unul dintre lucrurile care ne intereseaza in mod special la un telefon varf de gama. Ca parte a unui proces serios de redesign, Samsung a riscat si a pus pe cele doua telefoane sticla in partea din spate. Chiar daca sticla e Gorilla 4, sansele ca telefonul sa se deterioreze sunt mari. In plus, partea din spate a telefonului nu mai e detasabila, prin urmare bateria nu se mai scoate si nu mai exista nici slot pentru card microSD. Un alt lucru important este ca Galaxy S6 si S6 Edge nu mai sunt rezistente la apa.

Totusi, in compensatie, cele doua telefoane sunt facute din materiale mai bune decat modelele anterioare.

Cei care au vazut cele doua telefoane de la Samsung spun ca ele seamana destul de bine cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

Iata dimensiunile telefoanelor:

  • Galaxy S6 – 143.4 x 70.5 x 6.8 mm si 138g 
  • S6 Edge – 142.1 x 70.1 x 7 mm si 132g 
  • Galaxy S5 – 142 x 72.5 x 8.1 mm si 145g