Ei bine, nu va fi “placinta cu lamaie”, ci KitKat, la fel ca numele unui cunoscut baton de ciocolata.

Anuntul a fost facut de John Lagerling, director al Android, scrie Wired, citand BBC. El precizeaza ca nici Google, nici Nestle, producatorul KitKat, nu va plati pentru aceasta colaborare.

Totusi, de ce au ales acest nume? Explicatia vine de la un purtator de cuvant al Google: “KitKat este o gustare indragita de toti inginerii echipei Google, asa ca am discutat sa preluam aceasta denumire”.

Desi pare o gluma, decizia este cat se poate de serioasa. Google anunta de asemenea ca noul Android 4.4 KitKat “va oferi o experienta uimitoare pentru toti utilizatorii”, in conditiile in care, in prezent, unele aplicatii pe Android, cum este Google Now, nu functioneaza decat pe aparate care pot rula Jelly Bean, adica doar pentru o mica parte din utilizatori.

Cu toate acestea, daca ne gandim ce denumiri au avut versiunile anterioare ale Android, KitKat pare o continuare fireasca. Cu siguranta ati auzit de Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich si Jelly Bean.

Google a amplasat deja o mascota uriasa KitKat Android in fata sediului sau, iar Nestle va scoate pe piata batoane de ciocolata cu mascota Android.