Google a prezentat oficial o nouă linie de produse, care include două telefoane (seria Pixel 3), o boxă inteligentă (Google Home Hub), o tabletă cu tastatură care se poate atașa (Pixel Slate), căști Pixel Buds și un încărcător wireless.

Seria Pixel 3 include două telefoane: Pixel 3 (cu ecran de 5,5 inci) și Pixel 3 XL (cu ecran de 6,3 inci). Pixel 3 XL are ecran edge-to-edge și decupaj pentru camera frontală, ca iPhone X.

Ambele modele au cameră frontală duală, cu stabilizare digitală a imaginii. Camera secundară poate face poze selfie de grup, având un câmp de imagine mai larg decât alte telefoane. De asemenea, are funcții de Realitate Augmentată.

Pe spate găsim o singură cameră foto, de 12,2MP, cu stabilizare optică a imaginii. Telefonul este dotat și cu Inteligență Artificială, care alege cea mai bună fotografie din mai multe cadre și declanșează obiectivul atunci când persoanele zâmbesc.

Un detaliu interesant: telefoanele au o funcție nouă - Call Screen - care permite asistentului digital, Google Assistant, să răspundă automat la un apel. Asistentul va întreba cine este la telefon și va cere persoanei care sună să lase un mesaj. Acest mesaj va fi apoi transcris pe ecran, în timp real.

Procesorul este Snapdragon 845, memoria de 4GB de RAM și spațiul de stocare de 64GB sau 128GB.

Cele două telefoane vor fi disponibile de pe 19 octombrie. Prețul este de 800 dolari pentru Pixel 3 și 900 dolari pentru Pixel 3 XL.