Compania Google este la un pas de a fi fortata sa taie din valoarea 5 miliarde de dolari a patentelor pentru divizia Motorola daca nu vrea sa primeasca o noua amenda din partea comisarilor europeni. Acestia invinovatesc compania americana de blocarea vanzarilor de iPhone-uri prin folosirea acestor patente.

Motorola a incercat sa blocheze vanzarea de terminale iPhone in Germania miscarea fiind suspecta de "abuz din pozitie dominanta". Patentele "standard-essential" folosite pentru a face ca telefoanele sa indeplineasca standardele 3G sau 4G, sa poata utiliza internetul in regim wireless sau incordarea video H.264. Cel care detine astfel de patente se obliga sa le puna la dispozitia altor companii in termeni "corecti, rezonabili si non-discriminatorii" contracost la sume mici.

Google a cumparat Motorola Mobility in 2011 pentru suma de 12,5 miliarde de dolari, bataia mare fiind pe portofoliul mare de patente. La cateva luni de la preluare, gigantul online american a avaluat portofoliul la 5 miliarde de dolari.