Update 30.01: Tocmai a aparut informatia ca Google a vandut Motorolo Mobility la Lenovo

Un blogger rus pe nume Eldar Murdazin a raspandit zvonul potrivit caruia gama de produse Nexus a Google va disparea in 2015. Deocamdata nu avem niciun anunt oficial din partea gigantului, insa informatia are toate sansele sa se dovedeasca adevarata.

Nexus era singurul gadget cu Android in forma pura. Acum nu mai e

Motivul pentru care iti luai tableta sau telefon Nexus, era faptul ca acesta avea Android in forma pura, fara interfete greoaie puse peste Android de catre diversi producatori de smartphone-uri de pe piata.

Astazi, lucrurile stau putin altfel. Exista mai multe telefoane Google Play Edition care au un Android nemodificat. Aparitia acestor smartphone-uri a facut ca telefonul Nexus sa nu mai fie unic pe piata.

Google a cumparat Motorola in 2011

De ce sa se complice Google cu LG, Samsung sau cu ASUS pentru fabricarea unor telefoane, cand are ditamai compania producatoare de smartphone-uri in ograda proprie. Gadgeturile de la Motorola se vor schimba mult in urmatorii ani, fapt care ar putea face inutil si costisitor un parteneriat intre Google si oricare alt mare nume de pe piata pentru fabricarea gamei Nexus.

Telefoanele de la Motorola vor veni cu hardware Google si cu software Google, o caracteristica ce le poate asigura succesul pe piata, si posibil si un cost de productie mai scazut, scrie gizmodo