Inginerii de la Motorola lucreaza impreuna cu Google la asa-numitul "X phone", un smartphone sofisticat menit sa rastoarne ierarhia telefoanelor mobile si sa intreaca produsele similare oferite de Samsung si de Apple. X phone este numele intern al acesui telefon, scrie Wall Street Journal.

Aparatul va fi pe piata anul viitor si reuneste eforturile inginerilor de la Google si de la Motorola. In urma cu 7 ani, compania din spatele motorului de cautare a cumparat Motorola in schimbul sumei de 12,5 miliarde de dolari. 

Informatiile aparute in presa in legatura cu X phone par a fi promitatoare. Gadgetul este supervizat de Lior Ron, care era la un moment dat Product Manager la Google. Pe partea de feature-uri, aparatul va straluci, daca e sa dam crezare zvonurilor. El va avea softuri care ii vor permite sa realizeze fotografii exceptionale, inclusiv poze panoramice.

Deocamdata nu se stie cum va arata telefonul, insa daca vor sa impresioneze, cei de la Google + Motorola trebuie sa vina cu un aspect usor futurist.

Inginerii intampina insa o mare problema: multe dintre aceste feature-uri consuma rapid bateria noului aparat. Dificultati au aparut si in ceea ce priveste materialele utilizate la construirea smartphone-ului. Oamenii de la Google si de la Motorola ar vrea sa foloseasca un ecran care se poate indoi si o carcasa ceramica, ce ar fi capabila sa ofere o rezistenta mai buna, scrie Gizmodo.