In urma tranzactiei, o parte din echipa de tehnicieni care facea parte din divizia de smartphone-uri a HTC ajunge sub tutela Google.

Cele doua companii au confirmat mutarea despre care au aparut zvonuri inca din urma cu o saptamana. Insa, spre deosebire de informatiile neoficiale de pana acum, care vorbeau despre o achizitie in intregime a producatorului taiwanez, Google a cumparat doar o parte a diviziei acestuia de hardware.

“Intelegerea include licentierea neexclusiva a proprietatii intelectuale a HTC”, a declarat Rick Osterloh, seful diviziei de hardware pe care Google a infiintat-o in 2016.

Pe de alta parte, HTC va continua sa produca telefoane si dispozitive de realitate virtuala ca si pana acum. In fapt, producatorul taiwanez a anuntat ca lucreaza in prezent la urmatorul flagshsip.

HTC trece de ani buni prin probleme financiare pe care inca nu a reusit sa le rezolve, iar reprezentantii companiei au declarat in mai multe randuri ca principala prioritate pentru companie este realitatea virtuala.

Achizitia partiala a HTC vine pentru Google cu mai putin de doua saptamani inainte de lansarea celui de al doilea smartphone din seria Pixel inaugurata anul trecut. Se pare ca vor fi doua modele, dintre care unul va fi produs de HTC, iar celalalt de LG.

Smartphone-urile din seria Pixel, desi Google le promoveaza ca fiind 100% creatia companiei americane, sunt dezvoltate pe partea de hardware de partenerii sai asiatici.

Este clar ca, prin aceasta achizitie, Google vrea sa aiba mai mult control asupra proiectarii si productiei smartphone-urilor Pixel, pe care compania le pune in lupta directa cu iPhone.

Google nu este la prima achizitie de acest fel. in urma cu 6 ani, a cumparat Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari, pe care a vandut-o catre Lenovo in 2014.

Sursa: News.ro