Ai ramas fara smartphone? Uite 10 moduri in care il poti gasi!

Pana recent, utilizatorii de Android erau nevoiti sa instaleze diverse aplicatii ca sa isi poata gasi telefonul in caz de necaz. Spre deosebire de Apple, Google nu a oferit niciodata un serviciu de genul “Find my Android”, de care posesorii de iPhone sau Blackberry se bucura inca din 2010. Asta pana acum! Google pare sa-si fi dat seama de problemele pe care le face un Android pierdut sau furat si a lansat serviciul Android Device Manager. 

Implementarea acestuia prin intermediul Play Services vine dupa alte doua servicii anuntate de Google: Play Game si Verify Apps. Noul serviciu va permite localizarea, stergerea datelor sau controlul de la distanta al telefoanelor sau tabletelor Android.  Cum face asta? Simplu: Android Device Manager va fi compus din doua parti: serviciul instalat pe telefon sau tableta si un site web de pe care iti poti gasi gadgetul sau de pe care ii poti trimite diferite comenzi. Va fi util chiar si celor mai uituci dintre noi, care mai uitam telefonul dat pe silent te miri unde. Android Device Manager va fi disponibil la sfarsitul lui August pentru sistemele de operae Android 2.2 sau superioare.

Pana la lansarea noului serviciu Google mai sunt cateva saptamani, timp in care se pot intampla multe. Pana atunci, uite 5 moduri prin care iti poti localiza telefonul sau tableta Android. Unele dintre aplicatiile de mai jos au functii care iti permit sa vezi exact pe harta unde se afla telefonul tau, sa trimiti mesaje, notificari, sa pornesti alarma sau chiar sa stergi complet datele si sa blochezi telefonul.

1.     Where’s my Droid

Versiunea gratis pentru Android e pur si simplu o portare a aplicatiei Find my iPhone din iOS. Daca il pierzi, poti trimite un cod care iti va face telefonul sau tableta sa sune chiar si in modul silentios. Totodata, poti obtine si coordonatele GPS la care se afla telefonul. O alta optiune e cea de control, prin intermediul interfetei web. Versiunea platita iti permite sa faci poze (utila, in cazul unui furt), sa blochezi telefonul sau sa stergi datele de la distanta.

 

2.     Lookout Security

Principalul rol al Lookout e cel de antivirus, dar iti poate arata unde se afla telefonul pe Google Maps, ii poate declansa alarma si il poate bloca. Daca telefonul ramane fara baterie iti arata ultimul loc raportat. Lookout Security are si optiunea premium, care iti ofera acces la functiile de backup / restore sau care iti trimite un mail cu localizarea aparatului si o fotografie facuta in momentul in care cineva introduce parola gresita de 3 ori.

 

3.     Cerberus


Cerberus vine cu reteta completa, atat in versiunea gratis cat si in cea platita: alarma comandata de la distana, urmarire prin GPS, stergere a datelor de pe cardul SD sau din memoria telefonului, blocare de la distanta. In plus, poate emite alerte atunci cand detecteaza un alt SIM si poate face inregistrari audio, in cazul unui furt. Versiunea gratuita poate fi folosita timp de o saptamana, in timp ce varianta premium iti permite sa atasezi pana la 5 aparate aceluiasi cont.

4.     Plan B


In majoritatea cazurilor, oamenii raman fara telefon sau tableta fara sa-si fi instalat inainte o astfel de aplicatie. Aici intra in actiune Plan B. Aplicatia e dezvoltata de baietii care au creat si Lookout Security. Plan B se poate instala de la distanta, prin intermediul unui site web, chiar daca ai ramas fara telefon. Iti va localiza telefonul folosind celulele retelei de telefonie mobila si semnalul GPS, apoi iti va trimite pe mail localizarea exacta a telefonului. Unele smartphone-uri permit si activarea GPS-ului, apoi actualizarea locatiei o data la 10 minute.
 

5.     Android Lost

Aplicatia asta e poate cel mai bun lucru creat vreodata pentru Android. E perfecta nu doar sa-ti gasesti telefonul ci si sa-i aduca la disperare pe hoti. Android Lost poate fi instalat pe orice sistem de operare mai mare de versiunea 2.2. Daca aparatul e deja pierdut, trebuie doar sa te inregistrezi pe site si vei forta instalarea printr-un simplu sms: “androidlost register”. Nu doar iti localizeaza telefonul ci poate sa-l blocheze, sa stearga datele, sa faca poze, sa trimita mesaje si notificari, sa iti arate lista apelurilor, sa faca inregistrari audio, sau sa porneasca alarma telefonului.

Mai e nevoie sa amintim si alte functii?  Iti poate citi sms-urile, poate redirectiona apelurile, iti arata cata baterie mai ai, IMEI-ul, ID-ul SIM-ului introdus in el, poate ascunde sms-urile primite dupa ce ai pierdut telefonul, iti poate face telefonul sa vorbeasca de capul lui, poate opri sau porni conexiunile 3G sau Wi-Fi. Aplicatia are un singur minus. Iti va face peri albi daca incerci sa o dezinstalezi. Mai ales daca i-ai permis sa obtina drepturi de administrator. Dar vei gasi pe pagina oficiala pasii care trebuie urmati.
 

Pentru posesorii de iPhone, lucrurile sunt ceva mai simple. Aplicatia “Find my iPhone” vine acum preinstalata. Daca nu o ai, se poate obtine din App Store. Odata instalata, trebuie sa iti alegi aparatul, caruia ii poti trimite notificari, poti activa alarma sau ii poti sterge datele. Pentru iOS 6 sau versiunile mai recente poti activa optiunea “Lost Mode”.  Alte aplicatii precum If Found, iHound sau iLocalis (necesita Jaibreak) actioneaza asemanator. Insa, din cauza limitarilor impuse de Apple, Find my iPhone pare cea mai buna varianta.

Share articol: