Parintii isi primesc banii inapoi, daca copiii lor au cumparat bomboane virtuale pentru jocuri pe tableta sau pe telefon. Compania Google este obligata sa la plateasca unor familii din America 19 milioane de dolari. Copiii din casele respective au cumparat fara acordul adultilor bunuri virtuale. Google se afla in spatele sistemului de operare Android, instalat pe numeroase telefoane si tablete din intreaga lume.

Pe langa plata sumei de 19 milioane de dolari, Google a fost de acord sa modifice modul de facturare in magazinul Play.

"Pe masura ce tot mai multi americani aleg tehnologia mobila, e vital sa le reamintim companiilor ca masurile de protectie a consumatorilor trebuie sa functioneze in continuare, ceea ce include si grija pentru a nu taxa consumatorii pentru achizitii pe care nu le-au autorizat", a declarat Edith Ramirez, presedintele Comisiei.

Purtatorul de cuvant al companiei Google, Niki Christoff, a declarat ca Google a fost deschisa la colaborarea pentru rezolvarea acestei plangeri si multumita de solutia dispusa de autoritatea americana.

Compania este a trei din Statele Unite, dupa Apple si Amazon, obligata de catre Comisia pentru Comert sa restituie sumele incasate fara acordul clientilor. In ianuarie, si rivalul Apple si-a dat acordul pentru a da inapoi clientilor suma totala de 32,5 milioane de dolari.