Această fucție este testată acum în versiunea beta, dar este disponibilă deocamdată doar pentru anumiți utilizatori. Ea permite celui care o activează să nu mai fie „urmărit” de aplicația Google Maps prin locurile de unde merge.

În momentul în care va fi lansată pe scară largă, funcția va fi cu siguranță apreciată de persoanele care pun preț pe confidențialitate. Însă ei trebuie să știe că atunci când pornesc modul incognito vor pierde toate locațiile salvate și hărțile personalizate.

În prezent, cei care vor să șteargă din arhiva aplicației istoricul locațiilor vizitate trebuie să facă manual acest lucru. Dacă nu, Google Maps va păstra locațiile care au fost vizitate, la fel și momentul vizitei.

În modul incognito, utilizatorul va vedea o bară neagră în partea de sus a ecranului, iar punctul care se deplasează va fi de asemenea negru, în loc de albastru, cum este acum. Activitatea pe Google Maps nu va mai fi conectată la contul Google al utilizatorului cât timp este activat acest mod.

Noua funcție a fost anunțată încă din luna mai de către Sundar Pichai, CEO Google, scrie Daily Mail.

Modul incognito de la Google Maps nu va opri însă alte aplicații să monitorizeze independent traseul utilizatorilor. Acest lucru trebuie făcut din setările generale ale telefonului.

Decizia Google de a introduce această funcție vine după ce anul trecut compania a fost acuzată că urmărește traseele utilizatorilor.

Compania precizează că face acest lucru pentru a îmbunătăți rezultatele de căutare, astfel încât să ofere informații cât mai relevante.

Din această vară, Google nu mai transmite operatorilor de telefonie mobilă și altor parteneri date despre utilizatori, de teamă că s-ar putea trezi în mijlocul unui proces privind confidențialitatea.

În prezent, aplicația Google Maps este preinstalată pe toate dispozitivele Android, care reprezintă aproximativ 75% din totalul telefoanelor inteligente din lume.