Seria Pixel 4 a venit la pachet cu o construcție mai simplă și cu un modul foto pătrat, iar randările date publicității recent sugerează că următorul model va merge în aceeași direcție. Imaginile de mai jos sugerează că Google își va păstra poziționarea midrange și pentru un potential viitor model Pixel 4a, alegând să includă o singură cameră foto pe spate, alături de flash-ul LED. Așadar, compania nu va implementa un senzor ultrawide, dar pariază tot pe o cameră principală foarte perfomantă cu funcționalități precum Astrography și Night Sight.

Pe noul model, gigantul va implementa și un scanner de amprentă, însă pe partea din spate, iar întregul pachet va fi completat de tasta power, situate în lateral, o mufă jack de 3,5 mm care își anunță revenirea și un port USB-C, arată jurnaliștii de la Phone Arena.

Cel mai mare diferențiator va fi, însă, partea frontală a smartphone-ului, iar asta pentru că Google a renunțat la recunoașterea facială 3D și la sistemul Motion Sense, mergând, în schimb, pe o direcție diferită: selectarea unui display perforat în colțul din stânga sus. Google a folosit tehnologia OLED pentru seria Pixel 3a și, cel mai probabil, va proceda la fel și pentru modelele din 2020, cu toate că dimensiunea ecranului este așteptată să crească de la 5,6 la 5,8 inci. Cu toate acestea, diminuarea semnificativă a marginilor va face din noul model un dispozitiv mult mai compact decât cele din generația anterioară.

Informațiile de până acum sugerează și că Pixel 4a va avea „sub capotă” fie un procesor Snapdragon 675, fie o alternativă mai puternică, precum Snapdragon 730 de la Qualcomm. Pachetul va fi completat de cel puțin 4GB RAM și 64GB spațiu de stocare și de un sistem de operare Android 10. Google urmează să confirme oficial informațiile și să facă publice un preț și o dată de lansare.