Pe noile gadgeturi, Google nu va mai introduce serviciul Google Play Music, ci un altul – YouTube Music. Acesta va fi preinstalat pe noile telefoane și tablete Android.

Noul player nu are însă aceleași funcții precum Google Play. Spre exemplu, nu lasă utilizatorii să folosească fișiere locale din cloud. Asta poate fi o problemă pentru cei care au preferințe muzicale mai aparte și nu găsesc pe YouTube melodiile pe care și le doresc.

Serviciul de streaming YouTube Music a fost lansat în anul 2015 și a primit un upgrade important în 2018. Este disponibil într-o versiune gratuită și într-o variantă premium, cu un abonament lunar de 10 dolari. 

În versiunea gratuită însă, utilizatorii nu pot asculta muzică atunci când sunt offline, iar melodiile sunt întrerupte mereu de diferite reclame.

Este adevărat că deocamdată YouTube Music nu se bucură de prea mult succes și are puțini abonați, dar acest lucru se va schimba din momentul în care va fi preinstalat pe dispozitivele Android, scrie Mashable.

Partea bună este că utilizatorii care nu vor să folosească YouTube Music, vor putea avea acces în continuare la Google Play Music, doar că această aplicație va trebui descărcată din magazinul virtual.