Compania taiwaneza HTC trece printr-o perioada dificila. Aceasta a anuntat un profit net de 133 milioane de dolari pentru trimestrul III al acestui an, in scadere cu 79%. Este cea mai abrupta din istoria companiei, din cauza pierderii cotei de piata in favoarea Samsung Electronics si Apple, transmite Bloomberg.

HTC a lansat in urma cu mai putin de o luna HTC Windows Phone 8X, unul dintre cele mai performante smartphone-uri cu Windows Phone 8, iar in urma cu cateva zile HTC One+, o versiune imbunatatita a modelului One X.

Cei de la HTC s-au remarcat mereu prin smartphone-uri bine inchegate si de calitate, dar carora le lipseau brizbrizurile cu care erau echipate modelele concurentei.

Veniturile companiei HTC au scazut cu 48% in trimestrul al treilea, la 70,2 miliarde dolari taiwanezi (2,4 miliarde dolari) cu mult sub estimarile analistilor. 

HTC, cunoscut pentru smartphone-urile One, Sensation si Desire, "a cazut victima birocratiei si nu a actionat cu suficienta rapiditate", a declarat directorul general al companiei, Peter Chou, intr-o scrisoare catre angajati, informeaza Mediafax.

Cresterea Samsung si Apple in Europa si America de Nord si dificultatile de pe piata chineza, unde telefoanele "no-name" castiga teren, ar putea impiedica revigorarea afacerilor HTC in trimestrul IV, considera analistul Kevin Chang de la Citigroup, Taipei. 

Samsung, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat saptamana trecuta profit record pentru trimestrul III, de peste 7 miliarde de dolari.

Apple a vandut 5 milioane de modele iPhone 5 in primul weekend dupa debutul smartphone-ului in noua tari pe 21 septembrie.