HTC a avut in al doilea trimestru din 2014 o cifra de afaceri trimestriala de 1,62 de miliarde de dolari (47,46 de miliarde de euro). Profitul net trimestrial a fost intre 2,3 miliarde de dolari (1,67 miliarde de euro) sau 2,74 dolari (1,99 euro) per actiune. Iar profitul brut a fost de 22,2%, in timp ce profitul operational a fost de 3,7% din venituri, potrivit datelor anuntate de companie printr-un comunicat.

Evolutia profitabilitatii HTC se datoreaza vanzarilor spectaculoase ale noilor HTC One (M8), HTC One mini 2 si Desire 816 din intreaga lume. In Statele Unite ale Americii, HTC One (M8) e disponibil in portofoliul celor patru operatori importanti, in timp ce in Europa, HTC One mini 2 a extins experienta varfului de gama HTC One (M8) intr-un mod compact. Franciza HTC Desire a inregistrat, de asemenea, cresteri semnificative, lucru datorat succesului modelului Desire 816.

Peter Chou, CEO HTC: “Rezultatele financiare trimestriale demonstreaza succesul strategiei noastre de a imbunatati toate aspectele business-ului nostru si, in acelasi timp, de a crea entuziasm in jurul noilor noastre produse. Acest trimestru profitabil este un pas pozitiv important care rezulta din implicarea noastra constanta in a crea si oferi cel mai bun smartphone, HTC One (M8), si din extinderea ofertei noastre de produse cu noul HTC One mini 2 si gama Desire.”

HTC One (M8) si Desire 816 continua sa domine piata de smartphone-uri din Taiwan si, pentru prima oara, HTC s-a clasat pe locul 1 atat din punctul de vedere al numarului de unitati vandute, cat si al valorii vanzarilor. Design-ul superior si capabilitatile tehnice ale dispozitivelor HTC continua sa impresioneze - HTC One (M8) si husa Dot View au primit Medalia de Aur pentru design si inovatie la targul Computex d&i awards organizat in iunie de Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) si iF (Forumul International de Design).

HTC prezinta urmatoarele directii pentru trimestrul urmator:

  • Veniturile sunt estimate intre 42 de miliarde de dolari (30,6 de miliarde euro) si 47 de miliarde de dolari (34,27 de  miliarde de euro);
  • Marja de profit brut este estimata intre 22,5% si 23,0% din venituri;
  • Profitul per actiune este estimat intre 0,05 dolari (0,003 euro) si 0,69 dolari (0,503 euro).