Abia am vazut imagnile cu noul HTC One M9, ca au si inceput sa apara fotografii noi cu ceea ce se presupune a fi HTC One M9 PLUS. Un utilizator a pus pe Twitter primele imagini cu telefonul, alaturi de cateva specificatii neoficiale.

Se pare ca va fi o versiune marita a lui “Hima”, numele de cod pentru HTC One M9, cu un ecran de 5.5 inci Quad HD si margini aproape insesizabile. HTC M9 Plus ar urma sa aiba procesorul-problema Qualcomm Snapdragon 810 (acuzat de Samsung ca se incalzeste prea tare) si 3 GB RAM.  Pe langa asta, modelul din imagine ar putea fi dotat cu senzor de amprenta, o camera foto duala de 20,7 MP si tehnologie audio Dolby 5.1, cu difuzoare Bose, conform Bloomberg.

Deocamdata nu putem pune prea mare baza pe informatiile aparute, desi HTC a mai lansat versiuni mari ale flagship-urilor sale in trecut, ca in cazul HTC One Maxx. Sursele dau si mai multe posibile nume pentru varianta mai mare a lui M9. DigitalTrends, de exemplu, avanseaza denumirea de HTC One M9 Max AKA, in timp ce chinezii de la MyDrivers cred ca se va numi HTC Hima Ace Plus. Cert e ca Apple pare sa fi impus din nou un trend, in ceea ce priveste varianta “Plus” a unui smartphone lansat.

Si mai interesanta va fi lansarea lui HTC M9. Data de lansare ar putea coincide cu cea a principalului rival, Samsung Galaxy S6. HTC a trimis deja invitatiile pentru un eveniment de lansare pe 1 martie, cu doar o zi inainte de Mobile World Congress Barcelona. Cele  doua flagship-uri vor tine capul de afis  la MWC 2015. Asteptati-va insa si la o versiune Windows a aceluiasi HTC One M9, insa nu mai devreme de jumatatea lui 2015.

Cei de la HTC au fost destul de predictibili in ceea ce priveste preturile de lansare. HTC One M7 a avut un pret de lansare de 600 de euro, in timp ce M8 a pornit de la 649 de euro. Deci ne putem astepta ca HTC M9 sa coste undeva intre 650 si 700 de euro.