Apple a impus ritmul in piata telefoanelor in 2013, odata cu introducerea senzorului cu amprenta. Imediat, au fost copiati de HTC, care a echipat One Max cu aceeasi tehnologie.

Acum insa, HTC si coreenii de la LG vor sa ia avans. Cele doua companii ar putea implementa ecrane super rezistente, din cristal de safir, in urmatoarele telefoane. Tehnologia va fi adoptata insa doar in cazul varfurilor de gama. Mai interesant insa e faptul ca HTC si LG ar putea introduce si butoane din safir pentru telefoanele respective.

Tehnologia aceasta ar fi necesara pentru implementarea tehnologiei de scanare a amprentelor. Senzorul de amprenta e deja prezent pe HTC One Max. Mai mult ca sigur, il vom vedea si pe HTC One 2.

Recent, zvonurile dau aproape sigura implementarea tehnologiei respective si pe viitorul LG G3, ca masura suplimentara de securitate. Si Samsung pregateste o tehnologie revolutionara pentru telegoanele sale. Compania vrea sa stabileasca noi standarde odata cu introducerea tehnologiei de scanare a irisului in urmatorul Samsung Galaxy S5.

Desi nu e foarte sigur, ne-am bucura sa vedem macar o confirmare a acestor zvonuri la CES 2014