Huawei Mate X2 se pliază spre interior și vine cu specificații deosebite, printre care o cameră foto periscopică - senzor întâlnit pentru prima dată pe un telefon pliabil.

Modelul are un ecran principal de 8 inci și unul extern de 6,45 inci, ambele fiind de tip OLED, cu o rată de refresh de 90Hz.

Compania a introdus pe ecranul principal o nouă tehnologie, pentru a reduce reflexia luminii, care poate deranja utilizatorul.

Un alt detaliu interesant la acest telefon este absența balamalei. Astfel, Mate X2 se pliază perfect, fără să lase spațiu între cele două ecrane.

Gadgetul are pe spate patru senzori foto realizați în colaborare cu Leica: un senzor principal de 50MP, care poate fi folosit și pentru selfie, un senzor periscopic cu zoom hibrid de 20x și zoom digital de 100x, un senzor ultrawide de 16MP ideal și pentru poze macro și unul de 12MP.

Pe ecranul secundar este un alt senzor foto, iar pe margine se află cititorul de amprentă.

Specificațiile interne sunt de asemenea foarte bune: procesorul este Kirin 9000, memoria RAM este de 8GB, iar spațiul de stocare poate fi de 256 sau 512GB. Sistemul de operare este EMUI 11.0, bazat pe Android 10.

Desigur, telefonul are și modem 5G și o baterie de 4.500 mAh, cu sistem de încărcare rapidă de 55W.

Huawei Mate X se vinde la pachet cu un cablu USB-C, căști cu sistem USB-C, o husă de protecție din piele și are deja montate ecrane de protecție pentru ambele display-uri.

Telefonul va fi disponibil în China din 25 februarie, la un preț uriaș: de la 2.300 euro pentru cea mai ieftină versiune, cu 256GB spațiu de stocare. Deocamdată nu se știe dacă acest model va fi lansat și în alte state.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: