Potrivit unui raport publicat de ETNews, Huawei a finalizat deja telefonul și acesta a fost prezentat unui grup restrâns de experți din Coreea.

Conform unei surse anonime care a văzut telefonul, este vorba de un model care funcționează, nu de un prototip. Tot astfel aflăm și câteva detalii interesante despre aspectul și specificațiile telefonului.

Modelul pliabil de la Huawei va fi mai mare ca rivalul Galaxy F de la Samsung: va avea 5 inci când va fi strâns și 8 inci când va fi desfăcut ca o tabletă.

Ecranul pliabil va fi fabricat de compania BOE, care a făcut și ecranul OLED curbat de la Mate 20 Pro, scrie Phone Arena.

Telefonul a fost arătat pentru prima dată unor oficiali în Coreea pentru că aici va funcționa o rețea 5G încă din primele luni ale anului viitor.

Dispozitivul va fi prezentat oficial la târgul de tehnologie MWC, în februarie, și va fi lansat probabil în perioada aprilie-iunie, după ce Huawei va testa suficient funcționarea tehnologiei 5G.

În clipul de mai jos puteți vedea prezentarea unui concept cu acest telefon, bazat pe informațiile preluate din brevetul obținut de Huawei: