Huawei Mate X are ecran OLED de 8 inci atunci când este desfășurat, fiind astfel mai mare ca Galaxy Fold, iar grosimea este de numai 11 mm, atunci când este pliat.

Și restul specificațiilor sunt impresionante: procesorul este Kirin 980, bateria foarte bună, de 4.500 mAh și, cel mai important: telefonul are tehnologie 5G, datorită unui modem integrat, Balong 5000.

Tehnica folosită de Huawei pentru plierea telefonului este diferită de ce vecedm la Galaxy Fold. Astfel, atunci când telefonul este pliat, avem practic un smartphone cu două ecrane - cel secundar, de pe spatele telefonului, putând fi folosit pentru a face poze selfie cu camera principală.

Practic, acest gadget oferă utilizatorului trei versiuni de ecran: când este pliat avem ecranul principal de 6,6 inci, cu aspect de imagine 19.5:9 și rezoluție 2480x1148p și ecranul secundar (cel de pe spatele telefonului) care are 6,4 inci, aspect de imagine 25:9 și rezoluție 2480 x 892.

Când dispozitivul este desfășurat ca o tabletă avem un ecran mare, de 8 inci, cu aspect de imagine 8:7,1 și rezoluție 2480x2200. Prin urmare, acest gadget este un hibrid între tabletă și smartphone.

Telefonul este dual-SIM și compatibil cu rețelele 5G, atunci când acestea vor deveni disponibile. Pe margine (adică pe balama) regăsim senzorul de amprentă și butonul Power, dar și senzorii foto. Camerele foto sunt realizate de Leica.

Bateria este alcătuită din două celule și are 4.500 mAh, fiind de asemenea compatibilă cu încărcarea rapidă - SuperCharge 55W, astfel încât telefonul se încărcă până la 85% în doar 30 de minute.

Mate X are 8GB de RAM și 512 GB spațiu de stocare și va fi lansat pe piață peste câteva luni. Prețul va fi însă unul uriaș - de la 2.299 euro.

Poți vedea în clipul de mai jos câteva imagini de la lansarea Mate X.
 


Vezi cele mai importante știri ale zilei, pe ProTV Plus: