Această mutare este una deosebit de important pentru Huawei, în special în contextul „războiului comercial” dintre SUA și China, care poate limita în orice moment accesul la Android.

Smartphone-ul va costa 288 de dolari, au anunțat chinezii de la Global Times, citați de Reuters, iar asta înseamnă că prețul îl va plasa în partea de jos a segmentului de telefoane mobile. Contactați de jurnaliști, reprezentanții Huawei nu au răspuns imediat la întrebări. 

Vezi și CEO-ul Huawei, fotografiat în timp ce folosea noul smartphone pliabil Mate X

Anterior, oficialii companiei au descris sistemul de operare Hongmeng ca pe unul conceput pentru produsele din sfera IoT, precizând că primul gadget care va beneficia de acesta va fi noul model de televizor smart marca Honor. Așadar, reprezentanții au negat public posibilitatea ca softul să fie instalat pe un smartphone.  

Săptămâna trecută, în cadrul unui eveniment organizat de chinezi pentru anunțarea rezultatelor financiare ale companiei din prima jumătate a lui 2019, președintele Liang Hua a specificat că în acest moment prefer să folosească sistemul de operare Android al Google pentru telefoanele mobile pe care le produc și că Hongmeng face parte din strategia Huawei pe termen lung.