Chinezii de la Huawei au lansat pe piata, marti, Ascend P6, un smartphone quad-core extrem de subtire de numai 6,18 milimetri si destul de usor, cantarind 120 de grame. Potrivit companiei, acesta ar fi cel mai subtire smartphone din lume, la ora actuala. Evenimentul la care Huawei Ascend P6 a vazut lumina zilei a avut loc la Londra. 

Cel mai subtire smartphone din lume

Huawei Ascend P6 are un ecran LCD de 4,7 inch la 720p. Puterea ii este asigurata de chipsetul K3V2, care presupune proesor quad-core Cortex-A9 la 1,5Ghz si 2,GB de RAM. Telefonul mai are 8GB de spatiu de stocare si o baterie de 2000mAh.

Telefonul are si o camera principala de 8MP, capabila sa inregistreze filme la 1080p. La aceasta se adauga camera secundara de 5 MP pentru video conferinte si autoportrete.

Huawei Ascend P6 are Android 4.2.2 Jelly Bean cu interfata Emotion a companiei. Telefonul nu are LTE, insa vine si in varianta dual-SIM.

Telefonul va ajunge luna viitoare in tarile din vestul Europei, insa China il va primi chiar mai devreme. Este posibil sa apara si la noi in curand, intrucat compania chineza are printre partener si marii operatori de telefonie de la noi.

Telefonul va fi disponibil pe alb, negru si roz.

Imagini cu telefonul se afla in galeria foto atasata articolului