Telefonul va fi prezentat oficial în China, pe 22 februarie. Din păcate, informațiile disponibile despre noul model sunt foarte limitate.

Cert este că va fi o îmbunătățire clară la nivel de design față de vechiul model, în sensul că Mate X2 nu va mai avea o balama vizibilă.

De asemenea, telefonul se va plia spre interior, nu spre exterior, cum se întâmplă cu Mate XS. Din acest punct de vedere, noul smartphone va semăna mai mult cu rivalul Samsung Galaxy Z Fold 2.

Tot de la Android Central aflăm că Mate X2 ar putea avea un ecran principal de 8 inci și unul secundar de 6.45 inci, procesor Kirin 9000 și un modul cu patru camere foto. Senzorul principal ar putea avea 50MP, iar camera de selfie va fi de 16MP.

Un telefon atât de mare și de puternic are nevoie și de multă energie, astfel încât Huawei va introduce o baterie de 4.400 mAh și, desigur, un sistem de încărcare rapidă.

Deocamdată Huawei nu mai poate folosi pe telefoanele sale serviciile Google sau sistemul de operare Android, prin urmare noul gadget pliabil nu va fi prea căutat în Europa sau SUA.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: