Compania a anunțat data de lansare pentru seria Mate 30, care va fi prezentată public pe 19 septembrie, la Munchen, în Germania. 

Chinezii susțin că vor merge „cu toată viteza înainte”, sugerând posibilitatea existenței unui modul foto circular. Sigur că asta înseamnă că ar putea include și mai multe elemente în forma unui cerc, dar, după publicarea mai multor randări, fanii sunt convinși că va fi o schimbare în ceea ce privește poziționarea camerelor foto, scriu jurnaliștii de la GSM Arena. 

Din punctul de vedere al specificațiilor, încă nu se știu foarte multe lucruri despre Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro, dar pasionații de tehnologie se așteaptă la un procesor Kirin 990 care ar trebui anunțat la IFA 2019, la un ecran OLED de 6,7 inci pentru versiunea Pro și la posibilitatea de încărcare la 55 de wați. Zvonurile sugerează senzori foto de 40MP, pentru cea mai puternică versiune. 

Chiar dacă sistemul de operare ar putea fi Android Pie sau Android 10, jurnaliștii se așteaptă la o surpriză, mai ales din moment ce Huawei a prezentat Harmony OS ca o alternativă la platforma Google, în cazul în care Chian și SUA nu ajung la o înțelegere.