Au aparut primele imagini care ar infatisa versiunea ieftina a noului flasghip Huawei. Din pozele cu Huawei P20 lite/P11 lite putem vedea ca acest model are multe asemanari cu iPhone X.

In primul rand, va avea decupaj de ecran, pentru camerele foto frontale, iar camerele duale de pe spate vor fi dispuse vertical. Este adevarat insa ca modelul va avea un decupaj mult mai mic decat iPhone X.

P20 lite va avea ecran de 5,7 sau 5,8 inci si dimensiuni aproximative de 148 x 71 x 7,2 mm. Probabil nu va fi dotata cu sistem de recunoastere faciala, pentru ca regasim un senzor de amprenta, rotund, care va fi amplasat pe spate, sub camerele foto.

Este posibil ca ecranul sa aiba o rezolutie foarte buna, de 2200 x 1800 pixeli, cu aspect de imagine 19:9, insa aceasta informatie nu este deocamdata sigura. Expertii vorbesc si de varianta unui ecran cu display 18:9.

Procesorul ar putea fi Kirin 970, iar sistemul de operare Android Oreo, scrie GSM Arena.

Telefonul va avea port USB-C, mufa audio jack de 3,5 mm, iar carcasa va fi din metal si sticla. Bateria va fi de 2.900 mAh, deci destul de mica.

Modelul Huawei P20 lite va fi prezentat pe 27 martie, alaturi de flagshipul P20 si de versiunea mai mare, P20 Plus.