Se pare că modelul Mate Xs va fi dezvăluit la Barcelona în timpul evenimentului Mobile World Congress ce are loc între 24 și 27 februarie. Mate Xs este succesorul primului telefon pliabil al companiei, Mate X, și ar trebui să fie similar cu acesta cu câteva îmbunătățiri: o balama mai bună și mai rezistentă, un ecran mai bun și cel mai nou procesor al companiei, Kirin 990.

Huawei Mate X a fost dezvăluit tot în februarie și tot la Barcelona, însă a suferit mai multe amânări și a fost lansat în luna noiembrie, însă doar în China. Richard Yu, șeful diviziei consumer a Huawei, a declarat că vrea să aducă telefoanele pliabile și în Europa, însă nu a dat mai multe detalii de atât. El a mai spus că planul Huawei este să producă mai multe de astfel de modele, iar un lucru pe care l-ar îmbunătăți cât mai rapid ar fi să scadă greutate unor asemenea dispozitive, informează Mashable. 

Samsung Galaxy Fold a fost pionierul telefoanelor pliabile, însă s-a lovit de diferite probleme și a fost retras de pe piață pentru a fi reintrodus în luna noiembrie. Motorola a prezentat Razr, un atfel de telefon pliabil, iar cele mai noi informații indică faptul că Samsung pregătește un model similar de telefon pliabil prin Samsung Galaxy Fold 2.