Richard Yu, CEO Huawei, a declarat că noul sistem de operare conceput de producătorul chinez este open-source și va putea fi folosit pentru orice tip de dispozitiv.

Astfel, HarmonyOS va putea funcționa pe telefoane mobile, boxe inteligente, computere, ceasuri inteligente, căști fără fir, tablete sau chiar mașini, scriu cei de la Android Authority.

Noua platformă suportă dimensiuni RAM de la câțiva kilobytes la gigabytes. Richard Yu a precizat că HarmonyOS va putea rula diferite aplicații, precum HTML5, Linux și, desigur, aplicații Android.

În următorii trei ani, Huawei va optimiza acest sistem de operare, astfel încât să poată fi folosit pentru gadgeturi portabile, dar și pentru mașini. 

Pentru început, noul sistem va fi introdus pe produse cu ecrane inteligente, care vor fi lansate anul acesta, iar primul care va beneficia de inovație este televizorul Honor Vision.

Desigur, platforma ar putea fi folosită și pentru a înlocui sistemul Android pe telefoanele Huawei, dacă se va ajunge din nou la un conflict între producătorul chinez și Google.

De altfel, conform unor informații neoficiale, Huawei ar putea lansa chiar anul acesta un smartphone care să ruleze HarmonyOS în loc de Android.

Sursa foto: Android Authority