Potrivit Phone Arena, mai multi specialisti din China au calculat cat costa fabricarea unui smartphone iPhone X. Ei au tinut cont de pretul tuturor componentelor.

Astfel, costul estimat de fabricare este de aproximativ 412 dolari. Mult mai putin decat pretul de vanzare, care porneste de la 999 dolari, pentru varianta de baza, cu 64 GB.

Cea mai scumpa piesa a telefonului este ecranul OLED Super Retina, produs de Samsung. Acesta costa intre 80 si 120 de dolari bucata.

Urmeaza cipul A11 Bionic, care costa 26 de dolari si modemul Qualcomm, care este 18 dolari.

Senzorul de scanare FaceID costa 25 de dolari, iar memoria NAND peodus ade Toschida este 45 dolari pentru spatiul de stocare de 256GB. Costul pentru 3GB de RAM este de 24 dolari.

Desigur, in acest calcul al costului de productie nu s-a tinut de alte cheltuieli inevitabile ale companiei Apple: costurile de asamblare, transportul, softul si multe altele.

Prin urmare, profitul nu este chiar atat de mare cum pare la prima vedere, iar termenul de Țcost de productieȚ ar fi oarecum gresit, pentru ca ia in calcul numai pretul componentelor folosite.

In comparatie, costul de fabricare pentru un Samsung Galaxy S8 este de numai 307 dolari, pentru iPhone 7 este de 224 dolari, iar pentru iPhone 6S doar 187 dolari.