Potrivit bloggerului John Gruber, analist Apple, sistemul de incarcare wireless ar putea sa nu fie gata in septembrie, cand telefonul va fi lansat.

Nu este insa singura veste trista privind aceasta specificatie a noului iPhone 8. Gruber spune ca este posibil ca Apple sa vanda separat incarcatorul wireless, scrie Daily Mail. Astfel, cei care vor cumpara iPhone 8 vor fi nevoiti sa plateasca in plus daca vor si acest gadget.

Sistemul de incarcare wireless ar putea fi gata abia la sfarsitul acestui an, cand va fi lansat si noul sistem de operare iOS 11.1.

Dispozitivul va functiona pe baza frecventelor electromagnetice inalte, care sunt folosite de obicei pentru transmiterea de date.

 

Spre deosebire de alte sisteme care folosesc aceasta tehnologie, incarcatorul wireless de la Apple ar putea functiona la mare distanta de smartphone-ul pe care trebuie sa-l incarce.

Recent, fanii Apple au aflat ca este foarte posibil ca iPhone 8 sa nu aiba un senzor de amprenta, Apple preferand sa introduca un senzor de recunoastere faciala.