Fără îndoială, există multă confuzie în legătură cu faptul dacă un cablu deteriorat îți poate strica telefonul mobil sau îți poate pune viața în pericol. La fel se întâmplă și cu încărcătoarele de proastă calitate sau falsificate.

În special, de la incidentele prin care au trecut cei de la Samsung cu celebrele baterii care explodau când se aflau la încărcat, au fost foarte multe speculații pe această temă. 

1. Pericolul de electrocutare

Consecința cea mai gravă atunci când încarci un telefon cu un cablu rupt poate fi pericolul de electrocutare. De asemenea, foarte multe persoane și-au pierdut viața în ultimii ani din cauza acestui motiv. Câteodată nici nu contează dacă încărcătorul este deteriorat, este suficient că acesta să nu fie autentic pentru a fi supus unui asemenea pericol.

"Încărcătoarele falsificate de telefoane mobile pot fi mortale", avertizează cei de la Electric Safety First, o organizație care lucrează pentru baza securității electrice din Londra, Regatul Unit.

"Am probat o serie de încărcătoare contrafăcute și am descoperit că într-un procent de 98% acestea pot provoca un șoc electric letal. Știind toate aceste lucruri, este foarte importantă decizia de a alege un încărcător.Nu este nevoie să fii un expert pentru a face diferența dintre un încărcător fals și unul original".

2. Izbucnirea unui incendiu

Riscurile de a provoca un incendiu atunci utilizăm un încărcător fals sau deteriorat sunt foarte mari. Cablurile false au tentdina de a supra încălzi telefonul și există riscul că telefonu să explodeze. 

"Accesoriile de proastă calitate pot duce la electrocutare și pot surpraîncălzi telefonul, iar acesta poate exploda", potrivit informației elaborate de Fundația Mapre.

3. Bateria are de suferit

Câteodată, un încărcător fals poate dauna autonomiei bateriei tale de la telefon. De asemenea este recomandat să-ți încarci telefonul pe modul off, adică închis, doar atunci când telefonul este descărcat complet. 

Este destul de dificil să ținem cont de aceste procese deoarece trăim într-o eră în care toată lumea este pe grabă, însă dacă am reuși să ținem cont de câteva dintre ele, cu sigurață am preveni anumite pericole la care suntem supuși.