Mai mulți producători au anunțat deja că în 2019 vor lansa primele telefoane compatibile cu tehnologia 5G, printre numele cele mai important fiind Huawei și Samsung.

Este foarte posibil ca unele dintre aceste telefoane cu 5G să aibă modemuri concepute de Qualcomm. Producătoriul a anunțat că lucrează la aceste noi modemuri încă de acum 2 ani.

Marele său rival, compania Intel, pare să fie rămas puțin în urmă. Acum, Intel a anunțat că primele sale modemuri 5G vor fi gata în a doua jumătate a anului 2019 și vor ajunge pe piață la începutul anului 2020.

Modemul Intel XMM 8160 5G va asigura și conexiune 5G, dar și conexiune la standarde 2G, 3G și 4G. Astfel, telefoanele cu modem Intel nu vor avea nevoie de două modemuri separate (unul pentru conexiune clasică și unul conexiunea 5G), lucru care ar putea fi obligatoriu în cazul altor producători.

Având un modem de dimensiuni mai mici, telefoanele vor putea avea o baterie mai mare. În plus, chiar și gadgeturile foarte mici vor putea avea conexiune 5G.

Intel precizează că noile sale modemuri cu 5G vor oferi viteze de până la 6GB/secundă, adică vor fi de 6 ori mai rapide ca modemurile LTE din prezent.

Primele modemuri Intel 5G s-ar putea regăsi pe modelele iPhone din 2020, care vor avea și ele tehnologie 5G, după cum a anunțat recent Apple. Intel a devenit unicul furnizor Apple pentru modemuri chiar din acest an.