iPhone 5C, versiunea ieftina a telefonului de la Apple, s-a lansat in cadrul evenimentului care a avut loc la sediul companiei din California, alaturi de modelul iPhone 5S.

LIVE TEXT lansarea Apple pentru toate detaliile

Zvonurile importante s-au adeverit. Smartphone-ul iPhone 5C low-cost are o carcasa dintr-o singura bucata, construita din policarbonat. Aceasta va avea mai multe culori: alb, albastru, verde, galben si roz.

Asa cum spuneau si zvonurile, iPhone 5C seamana destul de bine la specificatii cu iPhone 5.

La capitolul specificatii tehnice, iPhone 5C a primit un ecran Retina de 4 inch la rezolutia 640x1136 pixeli, un cip A6 precum cel de pe iPhone 5, camera de 8 MP capabila sa filmeze la 1080p, sistem de operare iOS 7, viteze de pana la 100Mbps la 4G, Wi-Fi si Bluetooth 4.0.

iPhone 5C este mai gros putin decat iPhone 5, avand 9 mm in loc de 7,6 mm. El cantareste 132g, cu 20 mai mult decat modelul iPhone 5. 

Telefonul va putea fi precomandat incepand cu data de 13 septembrie. Pretul va fi de 99 de dolari pentru varianta cu spatiu de stocare de 16GB, si de 199 de dolari pentru cea cu 32 GB. Vorbim de abonamente pe 2 ani.

Smartphone-ul va fi pe piata din 20 septembrie in Statele Unite al Americii, China, Marea Britanie, Australia, Canada, Franta, Germania, Japonia si Singapore. Apoi, din decembrie, va ajunge in peste 100 de tari.

iPhone 5C va avea huse originale la pretul de 30 de dolari bucata.

In galeria foto de mai jos gasiti imagini cu noul smartphone iPhone 5C