iPhone 6 se pregateste sa apara pe scena pe data de 9 septembrie si este a 8-a generatie a telefonului de la Apple. Zvonurile care circula in jurul lui sunt deja multe, la fel si presupusele imagini cu telefonul, astfel ca putem sa ne facem o idee despre cum va arata viitorul smartphone cu iOS. 

Daca este sa credem lucrurile spuse in acest moment, s-ar parea ca iPhone 6 va fi cu mult diferit fata de modelele precedente. Ne asteptam la un telefon mai rapid, mai mare si cu inovatii nenumarate. El ar putea veni la pachet cu deja mult discutatul iWatch, un ceas inteligent menit sa fie nu doar un gadget, ci si un accesoriu fashion pentru fanii companiei Apple.

Avem si 3 lucruri care exista la telefoanele Android, dar care probabil ca nu vor fi la iPhone 6.

Design

iPhone 6 se presupune ca va veni in doua variante. Va exista un iPhone 6 cu ecran de 4,7 inch, si inca unul cu ecran de 5,5 inch. Pentru modelul al doilea, care e posibil sa nu se lanseze acum, ci abia la iarna, daca e sa ne luam dupa zvonuri, exista mai multe variante de nume: iPhone 6L sau chiar iPhone Air.

Insa indiferent cum se va chema, iPhone 6 trebuie sa vina cu schimbari importante la nivel de design, iar data fiind diagonala crescuta a ecranului sunt sanse sa vedem un update major din acest punct de vedere. De fapt, si zvonurile indica faptul ca iPhone 6 va veni cu noutati din punct de vedere estetic.

Se vorbeste si ca marul de pe spatele telefonului va fi decupat sau luminat. Iata unul dintre filmuletele cele mai credibile care arata designul smartphone-ului:

O fotografie de presa cu iPhone 6 a aparut pe Internet. Am vazut si o poza care pare reala si care pare sa anticipeze modul in care va arata telefonul.

Un alt lucru esential care tine de design este ecranul de safir. Este ceva mai scump decat Gorilla Glass, care exista acum pe iPhone-uri, insa ofera mai multa rezistenta. S-ar parea ca aceasta inovatie va pune capat ecranelor sparte de la iPhone 6.

Viitorul telefon de la Apple ar urma sa fie mai subtire decat iPhone 5s si cu o margine din jurul ecranului ceva mai mica. De asemenea, sunt sanse ca butonul de Sleep sa fie redesenat si repozitionat.

Avem si un capitol de zvonuri mai putin probabile, unde trecem iPhone 6 cu ecran curbat.

Specificatiile

iPhone 6 e de asteptat sa aduca imbunatatiri si in aceasta zona. Se presupune ca va avea un cip A8. iPhone 6 ar urma sa aiba si NFC, dar si Wi-Fi mai rapid, 802.11ac, asa cum au spus unele surse. Este foarte posibil sa vedem un upgrade si la modemul LTE.

iPhone 6 ne poate impresiona si cu bateria lui. Varianta 5s are doar 1560mAh si nu prea rezista la o zi de munca. La bursa zvonurilor, se vorbeste de o baterie de 1810mAh, sau chiar de una de 2100mAh pentru iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch. Oricare dintre aceste variante suna mai rau ceu 2800mAh de la Samsung Galaxy S5, care vine si cu mod de economisire a bateriei. S-ar parea, asadar, ca bateria nu va fi punctul forte al lui iPhone 6.

iPhone 6 se crede ca va avea si varianta de incarcare wireless, asa cum am cum am vazut acum mult timp la telefoanele Nokia.

La camera foto asteptam de asemenea cateva imbunatatiri, in special pe partea de stabilizare a imaginii. Zvonurile sugereaza si un blitz care sa ofere o iluminare naturala. 

Se mai spune ca si senzorul de amprenta ba fi mai bun.

Apple a anuntat iOS 8 in urma cu cateva luni. Viitorul sistem de operare vine cu o multime de aplicatii de sanatate, dar si cu o aplicatie pentru camera usor imbunatatita. Schimbarea de baza le promite utilizatorilor sa interactioneze mai bine cu dispozitivele Apple si sa lucreze fara probleme atunci cand trec de pe un gadget pe altul.

Cat va costa iPhone 6

Acum ajungem la ce ne intereseaza cel mai mult: pretul. iPhone 6 n-ar trebui sa coste cu mult mai mult fata de modelele precedente lansare de Apple. O diferenta va fi, totusi, datorita sticlei de safir si ecranului mai mare.

Vestea buna este ca lansarea lui iPhone 6 va duce in jos si pretul lui iPhone 5s, asa cum se intampla de obicei. Asta daca Apple va mentine modelul vechi pe piata.