Compania din Statele Unite, Consumer Reports, a publicat topul celor mai bune telefoane conform propriilor ratinguri iar clasamentul este unul extrem de surprinzator.

La egalitate pe locul 4 sunt nu mai putin de 4 telefoane - Galaxy S6, Galaxy S6 edge, iPhone 6 si Galaxy S5 Sport. Deasupra acestor telefoane sunt flagship-urile celor de la LG pe locurile 2 si 3 - noul G4 este la egalitate cu predecesorul sau, G3.

Iar pe primul loc este ... Samsung Galaxy S5! Telefonul atat de criticat si care s-a vandut cu 40% mai putin decat se asteptau cei de la Samsung ocupa primul loc in clasament!

Cei de la Consumer Reports spun ca S6 si S6 edge au pierdut puncte din cauza faptului ca bateria nu poate fi inlocuita si nu exista nici slot pentru card microSD. Acele caracteristici faceau din flagship-ul Samsung un anti-iPhone, insa ultimul dintre ele este mult mai apropiat de flagship-ul Apple. In plus, durata de viata a bateriei a fost mai slaba decat pe S5 iar lipsa rezistentei la apa a mai dus la pierderea unor puncte.

Pentru a vedea mai multe detalii despre clasament si comparatii intre toate smartphone-urile, este necesar un abonament pe site-ul celor de la Consumer Reports.