iPhone a fost o "inventie" pe care lumea a comparat-o cu roata, iPhone 4 a dat o lectie de design, iPhone 5 face ca totul sa se vada incredibil de bine si pe un spatiu mai mare (gratie Retina Display), ce-ar mai trebui sa faca Apple in materie de smartphone-uri ? Pai, destul de multe avand in vedere ca Samsung nu doar ca vine cu mai multe produse pe an, ci si revolutioneaza tehnologia.

Dintre multele zvonuri despre cum ar arata si ce-ar aduce nou iPhone 6 le-am ales pe cele mai credibile si cele care ar incinge si mai mult lupta dintre Apple si Samsung.

 

1. Lipsa butonului 'home'
Celebrul 'intrerupator" plasat la baza telefonului, principala bataie de cap a utilizatorilor, ar putea sa dispara, lasand loc unui ecran mai mare chiar si pe un telefon de dimensiunile iPhone 4.


2. Butonul 'home' ar putea ajunge pe una dintre laturile telefonului
Daca noul iPhone va avea dimensiunea modelului 5, ecranul ar putea fi mai mare (cu inca un rand de aplicatii) daca butonul 'home' ar ajunge pe una dintre laturi.

 


3. iPhone 6 ar putea sa surclaseze iPhone5S
Daca modelul 5S se pregateste sa iasa pe piata, se presupune ca va mai trece un an pana la aparitia modelului 6. Conform cautarilor pe internet, 6 este mult mai asteptat decat 5s, fapt firesc avand in noutatea cu care a venit 4s fata de 4 fiind serviciul Siri.

4. iPhone 6 va avea un 'frate' la un pret mult mai accesibil
Multa lume crede ca iPhone ar trebui sa aiba preturi mai mici pentru a ajunge pe cat mai multe piete si pentru a elimina contrafacerile de pe piata. Lansarea lui 6 impreuna cu un 'frate' mai ieftin ar putea fi o modalitate de a-i face pe utilizatorii de smartphone-uri sa aleaga Apple. Daca tableta iPad a putut fi micsorata atat ca dimensiune cat si ca pret, se asteapta aceeasi miscare si pentru noul telefon. De castigat ar avea partea cea mai interesanta: display-ul.

 


5. Apple ar putea renunta la chip-urile Samsung
Lupta dintre cei mai mari competitori pe piata de smartphone-uri s-a ascutit tot mai mult in ultima vreme, americanii incercand din rasputeri sa-i depaseasca pe coreeni. Renuntarea la chip-urile Samsung ar fi inca un pas in favoarea celor de la Apple care ar putea apela la furnizorul taiwanez TSMC.

6. iPhone 6 ar putea avea ecrane pe ambele parti, plus proiector si tastatura care poate fi proiectata pe suprafete plane
Doua dintre cele mai interesante si vehiculate zvonuri despre noul model de smartphone al celor de la Apple este cel despre forma curbata si cel despre posibilitatea dotarii cu ecrane pe ambele parti. In patentul inregistrat de Apple in luna ianuarie a acestui an este descrisa posibilitatea ca iPhone 6 sa proiecteze materialele foto si video pe un perete, dar si 'mutarea' tastaturii in afara dispozitivului printr-o proiectie laser.

 


7. Sistemul de operare ar putea fi redesenat pentru a deveni mult mai util
Este binecunoscut faptul ca celebrul iOS face ca device-urile Apple sa fie cele mai 'prietenoase' cu utilizatorii desi, in cazul telefoanelor, exista cateva neajunsuri. Pentru tot mai multi posesori de iPhone se plang ca uneori uita de aplicatiile descarcate din cauza faptului ca nu pot fi vazute 'dintr-o privire', Apple lucreaza la o redesenare a sistemului de operare cel putin pe partea de organizare.

8. iWatch ar putea fi un accesoriu pentru iPhone 6

Ceasul inteligent a ajuns pe lista mai multor companii din domeniul tehonologiei (Google, Sony, Microsoft) dupa ce Apple si-a declarat intentia de a-l produce. Se prea poate ca noul dispozitiv sa vina 'la pachet' cu iPhone 6 ca o extensie a acestuia.

 


9. Bateria ar putea fi imbunatatita
Consumul mare de energie al telefoanelor Apple este una dintre cele mai intalnite plangeri din partea utilizatorilor. Cum o baterie mai buna inseamna si o baterie de dimensiuni mai mare, iPhone 6 ar putea fi mai 'butucanos' dar mai rezistent la folosire.

10. Transparenta ar face din noul telefon un dispozitiv 'wow'
Daca Apple lanseaza un telefon total transparent ar depasi orice dorita SF a utilizatorilor si - sigur - ar creste vanzarile pana la o cota alarmanta. Alarmanta pentru Samsung.