Cei de la Apple ar putea schimba in curand modul in care sunt incarcate iPhone-urile si iPad-urile, scriu cei de la Bloomberg. Tehnologia ar putea fi inclusa in telefoane si tablete pana anul viitor si le-ar permite device-urilor sa fie incarcate de la distanta prin wireless. Si nu ar fi necesar vreun pad pe care sa plasezi telefonul.

Apple investigheaza in acest moment cateva provocari care vin odata cu incarcarea wireless, inclusiv pentru siguranta si pierderea semnalului la distanta mai mare.

Apple a negat initial ca cerceteaza incarcarea prin wireless cand a prezentat cablul Lightning, ultimul update pentru modul in care iPhone-ul si iPad-ul se incarca.

Conform dezvaluirilor, Apple dezvolta aceasta tehnologie in interior insa alti producatori, precum Samsung sau LG, au deja telefoane pe piata care folosesc incarcarea prin wireless. Totusi, acestea necesita ca telefonul sa fie plasat pe un pad.

Bloomberg mai spune ca Apple va introduce tehnologia pe telefoane si tablete in 2017, spunand ca iPhone 7s va fi primul cu aceasta tehnologie.

iPhone 7, telefon care ar urma sa fie lansat in luna septembrie, va include un nou design, mai subtire, precum si iOS 10, urmatoarea versiune a sistemului de operare.