Doua teste diferite, realizate in conditii cat mai apropiate de modul in care oamenii pot scapa un telefon din mana, arata fragilitatea celui mai nou smartphone Apple.

SquareTrade, o companie care realizeaza in mod constant teste de rezistenta a smartphone-urilor, a supus iPhone X mai multor incercari.

In urma testarii, realizate cu ajutorul unui brat robotic pentru a asigura conditii similare de testare pentru toate telefoanele, s-a ajuns la concluzia ca iPhone X este cel mai fragil smartphone.

Un alt test din care a rezultat in deteriorarea iPhone-urilor avute vedere a fost realizat de publicatia americana Cnet.

Spre deosebire de SquareTrade, unde telefoanele erau aruncate de la doi metri, cei de la Cnet au facut acest lucru fara ajutorul unui brat robotic si doar de la un metru.

In cel de-al doilea caz, avariile produse au fost de ordin cosmetic, zgarieturile si crapaturile neafectand functionalitatea dispozitivului.

In urma testului celor de la SquareTrade, insa, unele functii ale telefonului, precum comenzile ecranului, au incetat sa mai opereze asa cum ar fi trebuit.

Pe masura ce in achizitia si producerea telefoanelor partea cosmetica ajunge sa primeze in fata altor considerente, precum rezistenta sau capacitate bateriei, iar smartphone-urile sunt mai subtiri si cu rame cat mai inguste, fragilitatea nu ar trebui sa surprinda.

In cazul iPhone X, garantia de un an acordata de Apple la vanzare nu acopera defectarea accidentala, iar inlocuirea ecranului costa 279 de dolari. Din aceste cauze, multi utilizatori ar putea sa aleaga sa mai plateasca Apple 199 de dolari pentru garantia AppleCare+.

AppleCare+ extinde garantia la doi ani si acopera doua defectari accidentale. Schimbarea unui ecran in cazul celor care au platit pentru asigurarea oferita de Apple costa doar 29 de dolari in cazul lui iPhone X.

iPhone X are cel mai bun ecran dintre toate smartphone-urile

Pe de alta parte, un mare plus pentru iPhone X il reprezinta ecranul. Testele de specialitate arata ca noul iPhone X se ridica la inaltimea asteptarilor din punct de vedere al ecranului.

Displaymate, compania care produce echipamente si realizeaza teste profesionale in domeniul ecranelor, a acordat rating-ul A+ smartphone-ului iPhone X, cel mai mare rating acordat vreodata.

Specialistii de la Displaymate au numai cuvinte de lauda in ceea ce priveste noul ecran OLED al lui iPhone X, ecran produs de Samsung. Desi este recunoscuta calitatea ecranului propriu-zis, este remarcata in mod special calibrarea facuta de Apple.

In urma testelor de laborator, care pot fi consultate aici, expertii au ajuns la concluzia ca ecranului lui iPhone X este „cel mai inovativ si cel mai performant ecran de smartphone testat vreodata”.

Printre calitatile individuale evidentiate in urma testelor se numara acuratetea excelenta cu care ecranul reproduce culorile naturale, luminozitatea si contrastul excelente, cea mica refractie a luminii (4,5%) si cea mai mica variatie a luminozitatii la schimbarea unghiului de privire.

iPhone X, care este disponibil incepand din 3 noiembrie si costa 999 de euro in cea mai ieftina varianta si fara taxe, este primul smartphone Apple care foloseste un ecran OLED, ecran care pare sa fie si una din cauzele care limiteaza procesul de productie.

Sursa: News.ro