Jun Zhang, analist la Rosenblatt Securities, spune ca Apple are deja in plan realizarea unui nou Apple Pencil.

Acesta nu va fi insa destinat tabletelor iPad, ci noului iPhone X Plus, versiunea mai mare a urmatorului flagship, care va fi lansat in aceasta toamna, scrie Evening Standard.

In afara de acest detaliu, nu vor exista alte modificari tehnice pentru stilou, acesta urmand sa fie similar cu modelele anterioare.

iPhone X Plus va avea, conform informatiilor neoficile, un ecran de 6,5 inci. Astfel, telefonul va intra in concurenta directa cu seria Galaxy Note, o nisa neglijata pana acum de Apple, care producea numai tablete si telefoane, nu si gadgeturi de tipul phablet.

Merita mentionat ca ideea unui Apple Pencil a fost respinsa de Steve Jobs, dar s-a concretizat dupa moartea acestuia, cand conducerea companiei a fost preluata de Tim Cook.

In prezent, Apple Pencil costa peste 110 euro si poate fi folosit la tabletele iPad, fiind apreciat mai ales de artistii care fac design grafic.

Ramane de vazut daca informatia lansata de Jun Zhang este corecta, pentru ca au mai existat in trecut zvonuri privind compatibilitatea dintre un iPhone si Apple Pencil, chiar inainte de prezentarea iPhone 7.