Keon si Peak, cele doua telefoane cu Firefox OS, au fost anuntate cu ceva timp in urma, la Mobile World Congress de la Barcelona, insa abia acum vin informatiile referitoare la pret si la disponibilitate, scrie gsmarena.

Cei de la GeeksPhone au anuntat oficial cat vor costa cele doua noi gadgeturi. Pe eticheta lui Keon scrie 91 de euro, iar Peak a primit un pret de 149 euro. Niciunul dintre telefoane nu include TVA-ul, care este diferit in functie de tara in care ajunge telefonul, asadar, mai puneti 24% in cazul Romaniei.

Keon si Peak, cu Firefox OS, un sistem de operare bazat pe HTML 5, vor fi disponibile in magazinul online al GeeksPHone incepand de saptamana viitoare.

Compania anunta ca telefoanele vor fi livrate in toate colturile lumii.

Peak are un chip Snapdragon S4 la 1,2GHz, cu 512 MB de RAM si spatiu de stocare de 4GB. Ecranul este un IPS de 4,3 inch qHD. Camera principala are 8MP cu blit LED, iar cea secundara 2MP. Bateria este de 1800mAh, si exista si un slot pentru card microSD.

Keon are Snapdragon S1 la 1GHz cu 512 MB de RAM si ecran de 3,5 inch HVGA. Spatiul intern este de 4GB, insa poate fi marit cu un card microSD. CAmera are doar 3MP, nu are blit, iar bateria este de 1580mAh.

Firefox OS este considerat o alternativa la Android, iOS si Windows Phone. ZTE Open este un alt smartphone care foloseste acest sistemm de operare.