Samsung Galaxy Xcover 3 a fost lansat oficial - vestea a venit de nicaieri, fiind vorba de un telefon robust cu specificatii mid-range. Xcover 3 vine cu un display WVGA de 4.5 inch si cu un procesor nespecificat quad-core de 1.2GHz.

Restul specificatilor sunt - 1.5GB de RAM, 8GB spatiu de stocare ce poate fi suplimentat cu un card microSD, o camera principala de 5MP ce poate face poze sub apa, o camera secundara de 2MP si o baterie de 2.200 mAh. Telefonul mai vine cu un altimetru, compas si senzor GSP si ofera conectivitate LTE. Va fi lansat cu Android 4.4.4 KitKat, urmand ca apoi sa faca upgrade-ul la Lollipop.

Telefonul este unul rezistent, avand aceleasi certificari precum Galaxy S5 Activ - este certificat MIL-STD 810G pentru sare, praf, umiditate, ploaie, vibratii, radiatie solara, transport si soc termic. Certificarea IP67 inseamna ca Xcover este protejat de praf si poate supravietui la 1 metru adancime in apa timp de o jumatate de ore.

Samsung va anunta mai multe detalii despre Galaxy Xcover 3 la CeBIT saptamana viitoare, cea mai mare expozitie internationala de computere.